Kup online Facebook Instagram
Mrożona mokka na Sojowym

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 150 ml napoju roślinnego Sojowe od Inki
  • 75 ml gorącej wody
  • 4 łyżeczki syropu z agawy lub klonowego
  • 4 łyżeczki kakao w proszku
  • Kropla ekstraktu waniliowego lub ziarna wanilii z 2 strączków
  • 1/8 łyżeczki chili w proszku
  • 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 10 kostek lodu
  • Opcjonalnie roślinna śmietanka kokosowa

Przygotowanie

Rozpuść Inkę w chłodnej wodzie. Do blendera wrzuć pozostałe składniki i lód. Przelej do szklanki najpierw kawę, potem resztę płynu z blendera. Podawaj z łyżką śmietanki kokosowej.