Mrożona mokka na Sojowym
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 150 ml napoju roślinnego Sojowe od Inki
- 75 ml gorącej wody
- 4 łyżeczki syropu z agawy lub klonowego
- 4 łyżeczki kakao w proszku
- Kropla ekstraktu waniliowego lub ziarna wanilii z 2 strączków
- 1/8 łyżeczki chili w proszku
- 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- 10 kostek lodu
- Opcjonalnie roślinna śmietanka kokosowa
Przygotowanie
Rozpuść Inkę w chłodnej wodzie. Do blendera wrzuć pozostałe składniki i lód. Przelej do szklanki najpierw kawę, potem resztę płynu z blendera. Podawaj z łyżką śmietanki kokosowej.