x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Kukurydziana miska szczęścia

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 1 litr ulubionego napoju roślinnego od Inki
  • 2 kolby kukurydzy
  • 2-3 małe szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 ziemniaki (pokrojone w kostkę)
  • 1 szklanka pokrojonego w drobne różyczki kalafiora
  • garść liści jarmużu
  • 2-3 łyżki masła lub oleju rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki ekologicznego bulionu w proszku
  • liście laurowe, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, kurkuma
  • posiekana natka pietruszki
  • 2-3 łyżki drobno startego sera typu parmezan

Przygotowanie

Z kolb kukurydzy okrajamy ziarna. Z liści jarmużu usuwamy duże zgrubienia. Na maśle w rondlu o grubym dnie szklimy szalotki, dodajemy czosnek, kukurydzę, ziemniaki, kalafior i jarmuż. Smażymy przez parę minut. Zalewamy wszystko napojem roślinnym, doprawiamy przyprawami i bulionem w proszku. Solimy do smaku. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż warzywa zmiękną. Zupę podajemy z natką pietruszki i parmezanem.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się