Malinowo-kokosowy duet
Składniki:
2 łyżeczki Inki klasycznej
150 ml napoju sojowego od Inki
- 250 g malin (świeże lub mrożone)
- wiórki kokosowe
- bita śmietana
- biała czekolada (ok. 6 kostek)
- 50 ml mleczka kokosowego
Przygotowanie
W blenderze zblenduj maliny z sojowym Inka (50 ml). Następnie przecedź przez sitko z drobnymi oczkami aby pozbyć się pestek.
Do rondelka wlej resztę sojowego (100 ml) wraz z mleczkiem kokosowym, kawą Inką i czekoladą. Podgrzewaj do momentu, aż kawa Inka i czekolada się rozpuszczą (nie zagotuj!)
Na dno wysokiej szklanki wrzuć mus malinowy, a następnie po łyżeczce wlewaj napój z Inką i czekoladą tak, aby powstały warstwy. Całość udekoruj bitą śmietaną posypaną wiórkami kokosowymi.