Kup online Facebook Instagram
Malinowo-kokosowy duet

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

150 ml napoju sojowego od Inki

  • 250 g malin (świeże lub mrożone)
  • wiórki kokosowe
  • bita śmietana
  • biała czekolada (ok. 6 kostek)
  • 50 ml mleczka kokosowego

Przygotowanie

W blenderze zblenduj maliny z sojowym Inka (50 ml). Następnie przecedź przez sitko z drobnymi oczkami aby pozbyć się pestek.
Do rondelka wlej resztę sojowego (100 ml) wraz z mleczkiem kokosowym, kawą Inką i czekoladą. Podgrzewaj do momentu, aż kawa Inka i czekolada się rozpuszczą (nie zagotuj!)
Na dno wysokiej szklanki wrzuć mus malinowy, a następnie po łyżeczce wlewaj napój z Inką i czekoladą tak, aby powstały warstwy. Całość udekoruj bitą śmietaną posypaną wiórkami kokosowymi.