x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Malinowo-kokosowy duet

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 150 ml sojowego Inka
  • 250 g malin (świeże lub mrożone)
  • wiórki kokosowe
  • bita śmietana
  • biała czekolada (ok. 6 kostek)
  • 50 ml mleczka kokosowego

Przygotowanie

W blenderze zblenduj maliny z sojowym Inka (50 ml). Następnie przecedź przez sitko z drobnymi oczkami aby pozbyć się pestek.
Do rondelka wlej resztę sojowego (100 ml) wraz z mleczkiem kokosowym, kawą Inką i czekoladą. Podgrzewaj do momentu, aż kawa Inka i czekolada się rozpuszczą (nie zagotuj!)
Na dno wysokiej szklanki wrzuć mus malinowy, a następnie po łyżeczce wlewaj napój z Inką i czekoladą tak, aby powstały warstwy. Całość udekoruj bitą śmietaną posypaną wiórkami kokosowymi.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się