x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Malinowo-truskawkowo

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 200 ml napoju owsianego
  • truskawki 5 szt. (mogą być mrożone)
  • maliny 5-6 szt. (mogą być mrożone)
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 20 ml wody
  • bita śmietana
  • liofilizowane truskawki 2-3 sztuki (opcjonalnie)

Przygotowanie

Do rondelka wrzucamy truskawki, maliny, a także syrop z agawy i wodę. Podgrzewamy na małym ogniu, rozgniatając owoce tak, aby puściły sok. Całość dobrze mieszamy i podgrzewamy ok. 4 min. Gotowy syrop przelewamy przez drobne sito, aby oddzielić owoce od płynnej części. Odstawiamy na chwilę. Trzy łyżeczki Inki rozpuszczamy w napoju owsianym i zagotowujemy. Inkę łączymy z wcześniej przygotowanym syropem i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do kubka. Całość dekorujemy bitą śmietaną oraz świeżymi lub liofilizowanymi truskawkami.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się