x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Małpi gaj

Składniki

  • 6 łyżeczek Inki klasycznej
  • 250 ml mleka sojowego
  • 250 ml wrzątku
  • 2 banany
  • 4 łyżeczki 100% masła orzechowego
  • 2 łyżeczki kakao
  • Pół łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • Wiórki kokosowe

Przygotowanie

6 łyżeczek Inki klasycznej zaparzyć w szklance wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Banany obrać ze skórki i wrzucić do misy blendera. Dodać mleko sojowe, kakao, masło orzechowe, rodzynki oraz sól i ostudzoną Inkę. Całość zblendować do momentu połączenia się wszystkich składników. Można podawać z kostkami lodu i posypane wiórkami kokosowymi.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się