Kup online Facebook Instagram
Masło inkowe

Składniki:

  • 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 200 g masła


Przygotowanie

Masło wyjmij z lodówki dzień wcześniej, powinno być bardzo miękkie. Włóż najlepiej do metalowej miski i ubij je za pomocą miksera. Kiedy będzie już puszyste, dodaj kawę. Znowu dobrze wymieszaj mikserem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą nos. Na drugi dzień sklaruj masło: w rondelku podgrzewaj na malutkim ogniu masło aż się rozpuści. Delikatnie zlej żółte płynne masło do czystego słoika pozostawiając biały osad na dnie rondelka, który należy wyrzucić. Masło
jest idealne do słono-słodkich kanapek, bulionów z białych warzyw, jako baza do sosu do doprawienia białego mięsa lub zapiekanki. Można na nim smażyć warzywa! Od Twoich upodobań i wyobraźni zależeć będzie, do czego użyjesz tego wspaniałego aromatycznego masła.