x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Mikołajowy przysmak

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Napój ryżowy przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim Inkę (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Do kawy dosypujemy cynamon, imbir i gałkę muszkatołową. Delikatnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżeczki konfitury śliwkowej i miód. Bardzo powoli mieszamy kawę, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Na wierzch wykładamy bitą śmietanę i posypujemy ją skruszonymi w dłoniach ciasteczkami korzennymi.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się