x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Mroźna krainka

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy Inka
  • 150 ml mleka migdałowego
  • 3 kostki lodu
  • 2 łyżeczki karobu
  • tarta czekolada do dekoracji

Przygotowanie

Mieszamy Inkę z mlekiem i karobem do uzyskania jednolitego koloru. Kostki lodu wrzucamy do szklanki i wlewamy przygotowany napój karobowo-inkowy. Całość dekorujemy startą czekoladą (opcjonalnie również bita śmietaną).

*Można przygotować czekoladowe kostki lodu rozpuszczając karob w wodzie. Po wystudzeniu mrozimy w postaci kostek.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się