x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka z cynamonem

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki z figami
  • 75 ml wody
  • 2 łyżeczki startego cynamonu
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 8 kostek lodu
  • 30 ml mleka owsianego
  • opcjonalnie bita śmietana
  • laska cynamonu do dekoracji

Przygotowanie

Do shakera wlewamy wodę, dodajemy Inkę, starty cynamon, cukier i kostki lodu. Zamykamy shaker i energicznie mieszamy przez ok. 20 sekund. Całość przelewamy do szklanki. Dodajemy mleko i dekorujemy z laską cynamonu oraz opcjonalnie bitą śmietaną.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się