Kup online Facebook Instagram
Musująca Inka

Składniki:

  • 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Lodowa o smaku waniliowym
  • garść listków świeżej mięty
  • kostki lodu
  • 2-4 łyżeczki miód
  • pół cytryny
  • kwiaty jaśminowca (opcjonalnie)
  • woda gazowana


Przygotowanie

Inkę zalej ½ szklanki wody o temperaturze pokojowej, dodaj miód i mieszaj do czasu, aż wszystko się rozpuści. Na dno szklanek wrzuć listki mięty i potłucz je aby puściły aromat, wypełnij 2 szklanki kostkami lodu, wlej na dno rozpuszczoną Inkę lodową, uzupełnij resztę gazowaną wodą, dodaj sok z cytryny do smaku. Podawaj udekorowane plasterkami cytryny, listkami mięty i kwiatami jaśminowca.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się