Zmrożona Inka z miętą
Składniki:
- 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
- 180 ml gorącej wody
- 50 g listków mięty
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 4 kostki lodu
- Opcjonalnie 4 łyżeczki Owsianego od Inki
Przygotowanie
Rozpuść Inkę w gorącej wodzie i odstaw do całkowitego ostudzenia. Jeśli masz profesjonalny shaker to możesz go użyć, jeśli nie, to wystarczy czysty słoik z nakrętką. W shakerze/słoiku, wymieszaj cukier i miętę. Dodaj lód. Następnie wlej Inkę i wstrząsaj 20 sekund. W zależności od upodobań, możesz również dodać Owsiane od Inki. Zamknij shaker/słoik i wstrząsaj składnikami w środku przez 20 sekund. Napój przelej przez sitko do szklanki i udekoruj kilkoma listkami mięty.