Kup online Facebook Instagram
Zmrożona Inka z miętą

Składniki:

  • 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • 180 ml gorącej wody
  • 50 g listków mięty
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 4 kostki lodu
  • Opcjonalnie 4 łyżeczki Owsianego od Inki


Przygotowanie

Rozpuść Inkę w gorącej wodzie i odstaw do całkowitego ostudzenia. Jeśli masz profesjonalny shaker to możesz go użyć, jeśli nie, to wystarczy czysty słoik z nakrętką. W shakerze/słoiku, wymieszaj cukier i miętę. Dodaj lód. Następnie wlej Inkę i wstrząsaj 20 sekund. W zależności od upodobań, możesz również dodać Owsiane od Inki. Zamknij shaker/słoik i wstrząsaj składnikami w środku przez 20 sekund. Napój przelej przez sitko do szklanki i udekoruj kilkoma listkami mięty.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się