x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Nagięty smaczek

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

2 łyżeczki Inki Klasycznej wsyp do szklanki i zalej 200 ml wrzątku, dodaj miód oraz syrop waniliowy i energicznie zamieszaj. W rondelku podgrzej mleko, a następnie zalej nim listki nagietka oberwane z 3 pełnych kwiatów. Następnie widelcem mocno rozetrzyj je w mleku. Odstaw na 5 minut, po czym przelej mleko przez sitko w celu usunięcia resztek listków. Tak przygotowane mleko spień i wyłóż na wierzch zaparzonej INKI. Udekoruj kilkoma płatkami nagietka.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się