Kup online Facebook Instagram
Orkisz na zielono

Składniki:

  • 2 torebki Inki z orkiszem
  • 100 ml wody
  • 250 ml mleka
  • 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku

Przygotowanie

W dwóch szklaneczkach zaparzamy Inkę z orkiszem. W międzyczasie w rondelku podgrzewamy mleko do momentu aż będzie parować (ok. 50 stopni Celcjusza). Mleko spieniamy na lekką piankę (spieniacz, szejker). Do zaparzonej Inki dolewamy mleczną piankę i posypujemy przy użyciu sitka odrobiną jęczmienia. Kawę można posłodzić cukrem, miodem lub słodzikiem do smaku. Smacznego :)

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się