Kup online Facebook Instagram
Panna Inka

Składniki:

1 szklanka Owsianego Inka

po 1 czubatej łyżeczce Inki mlecznej, karmelowej i czekoladowej

  • 1 szklanka śmietanki kokosowej (z puszki)
  • 1/3 szklanki cukru/ksylitolu/erytolu
  • 1 laska wanilii
  • 1/2 łyżeczki agaru

Przygotowanie

Mleko i śmietankę mieszamy z agarem (można najpierw zrobić to w mniejszej ilości i rozetrzeć na papkę, żeby uniknąć grudek), dodajemy nasionka wanilii i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i na malutkim ogniu, cały czas mieszając gotujemy jeszcze około 5 minut. Masę przelewamy przez drobne sitko, dzielimy na 3 części i do każdej dodajemy po łyżeczce innej kawy. Wlewamy partiami do silikonowych foremek, plastikowych kubeczków lub filiżanek. Przed dodaniem każdej kolejnej warstwy, foremki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika. Gotowe panna cotty odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.