x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Panna Inka

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Mleko i śmietankę mieszamy z agarem (można najpierw zrobić to w mniejszej ilości i rozetrzeć na papkę, żeby uniknąć grudek), dodajemy nasionka wanilii i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i na malutkim ogniu, cały czas mieszając gotujemy jeszcze około 5 minut. Masę przelewamy przez drobne sitko, dzielimy na 3 części i do każdej dodajemy po łyżeczce innej kawy. Wlewamy partiami do silikonowych foremek, plastikowych kubeczków lub filiżanek. Przed dodaniem każdej kolejnej warstwy, foremki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika. Gotowe panna cotty odstawiamy do lodówki na około 3 godziny.

Na zimno Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się