x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Piernikowa INKA

Składniki

  • - 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • - 4 domowe pierniczki lub pierniczki bio
  • - 2 łyżeczki karobu
  • - 4 łyżeczki konfitury śliwkowej
  • - 100 ml wody
  • - szczypta startego cynamonu
  • - 50 ml mleka do spienienia

Przygotowanie

W rondelku gotujemy wodę, dodajemy kawę INKA i karob, dokładnie mieszamy. Na dnie wysokich szklanek wykładamy pokruszone pierniczki oraz konfiturę śliwkową, zalewamy ciepłą kawą. Ozdabiamy spienionym mlekiem i pokruszonymi pierniczkami.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się