Kup online Facebook Instagram
Inka Pinacolada

Składniki:

  • kawowe kostki lodu:

5 łyżeczek kawy INKA klasyczna

  • 1 szklanka wody
  • foremka na kostki lodu

  • Pinacolada:
  • kawowe kostki lodu
  • 500 ml napoju kokosowego
  • 150 g ananasa w syropie (5 krążków)
  • 6 łyżeczek wiórków kokosowych
  • sok z ananasa (5-6 łyżek)
  • miód 2 łyżeczki

Przygotowanie

Do przygotowania kawowych kostek lodu potrzebujemy przede wszystkim zaparzonej mocnej kawy Inka. Wystudzoną przelewamy do foremki na kostki lodu i mrozimy.

Krążki ananasa odsączamy i kroimy na niewielkie kawałki.
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni, tak by nabrały złotego koloru, studzimy. Następnie do kielicha blendera wlewamy napój kokosowy i wrzucamy kostki kawowe Inka. Kruszymy przy pomocy blendera, Następnie dodajemy pokrojonego ananasa, uprażone wiórki kokosowe oraz 2 łyżeczki miodu. Całość dobrze miksujemy i rozlewamy do szklanek. Możemy posypać wierzch pokruszonymi kawowymi kostkami lodu.