x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka Pinacolada

Składniki

  • Składniki na kawowe kostki lodu:
  • 1 szklanka wody
  • 5 łyżeczek kawy INKA klasyczna
  • foremka na kostki lodu
  • Składniki na Pinacoladę:
  • kawowe kostki lodu
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 150 g ananasa w syropie (5 krążków)
  • 6 łyżeczek wiórków kokosowych
  • sok z ananasa (5-6 łyżek)
  • miód 2 łyżeczki

Przygotowanie

Do przygotowania kawowych kostek lodu potrzebujemy przede wszystkim zaparzonej mocnej kawy Inka. Wystudzoną przelewamy do foremki na kostki lodu i mrozimy.

Krążki ananasa odsączamy i kroimy na niewielkie kawałki.
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni, tak by nabrały złotego koloru, studzimy. Następnie do kielicha blendera wlewamy mleko kokosowe i wrzucamy kostki kawowe Inka. Kruszymy przy pomocy blendera, Następnie dodajemy pokrojonego ananasa, uprażone wiórki kokosowe oraz 2 łyżeczki miodu. Całość dobrze miksujemy i rozlewamy do szklanek. Możemy posypać wierzch pokruszonymi kawowymi kostkami lodu.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się