x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Pomarańczowy kubek kawowy

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy Inka
  • 200 ml mleka sojowego + 30 ml do spienienia
  • Redukcja z pomarańczy * (miód, woda + skórka z pomarańczy)
  • 100 ml wody
  • 5 łyżeczek miodu + 1 dodatkowa
  • 1 łyżeczka syropu z agawy

Przygotowanie

Redukcja: 5 łyżeczek miodu dodajemy do ok. 100 ml gotującej się wody. Następnie na małym ogniu gotujemy roztwór wraz ze skórką pomarańczy, aż do uzyskania mocnego aromatu i zmniejszenia objętości płynu do około 50-60%.
Redukcję wraz z syropem z agawy i łyżeczką miodu wlewamy do filiżanki. Kawę Inkę rozpuszczamy w gorącym mleku sojowym i dodajemy do redukcji. 30 ml mleka podgrzewamy i spieniamy, dodajemy do kubka. Smacznego!

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się