x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Żurawinka

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 300 ml wrzątku
  • 4 łyżeczki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki lodów śmietankowych
  • 1 łyżeczka syropu cukrowego

Przygotowanie

Do wysokiej szklanki wsypujemy dwie łyżeczki Inki Klasycznej. Zalewamy je wrzątkiem i delikatnie mieszamy łyżeczką. Dodajemy drobne owoce suszonej żurawiny. Odstawiamy gotowy i aromatyczny napar na około 10 minut. Musimy dać chwilę czasu żurawinie, żeby odpowiednio zmiękła, napęczniała i mogła oddać swój wspaniały aromat. Po 10 minutach do przygotowanego naparu dodajemy dwie łyżeczki lodów i syrop cukrowy. Przelewamy wszystko do misy blendera i na wolnych obrotach miksujemy wszystkie składniki. Powinny nam wystarczyć około 2 minuty. Gotową kawę przelewamy do ulubionej szklanki i cieszymy się słodkawym i aromatycznym napojem.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się