Kup online Facebook Instagram
Poranne smoothie

Składniki:

  • 400 - 500 ml dowolnego napoju roślinnego od Inki (najlepszy będzie owsiany napój roślinny o smaku waniliowym lub kakaowym)
  • 4 łyżeczki kawy zbożowej z linii Inka Smakowa (najlepiej Karmelowa lub Czekoladowa)
  • 1 duży banan (może być zamrożony)
  • garść kostek lodu
  • 4-6 łyżeczek masła orzechowego
  • 5 daktyli
  • opcjonalnie 2-3 łyżeczki nasion chia lub maku

Przygotowanie

Do wypestkowanych daktyli dodajemy wybraną kawę zbożową Inka i zalewamy 50 ml wrzątku. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Wszystkie składniki wkładamy do blendera, miksujemy do pożądanej konsystencji i dolewamy w odpowiedniej ilości wybrany napój roślinny.
Żeby zagęścić smoothie, wystarczy dodać więcej zmrożonych plastrów banana.
Kawa zbożowa Inka o smaku karmelowym idealnie połączy się z owsianym napojem roślinnym o smaku waniliowym, a kawa czekoladowa z napojem o smaku kakaowym.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się