x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Potrójnie orzechowa Inka

Składniki

  • 3 łyżki kawy INKA klasyczna
  • 3 łyżki masła orzechowego bio lub domowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 daktyle
  • 150 ml mleka migdałowego
  • 50 ml mleka do spienienia
  • garść posiekanych orzechów Pini
  • 100 ml wrzątku

Przygotowanie

Dwie łyżki masła orzechowego łączymy z miodem. Przekładamy masę na dno wysokich szklanek. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy do niego daktyle, łyżkę masła orzechowego oraz kawę INKA. Mieszamy, a następnie za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanek z masłem orzechowym. Spieniamy pozostałe mleko, układamy je na kawie i posypujemy orzeszkami Pini.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się