Potrójnie orzechowa Inka
Składniki:
3 łyżki kawy INKA klasyczna
200 ml napoju sojowego od Inki
- 3 łyżki masła orzechowego bio lub domowego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 daktyle
- garść posiekanych orzechów Pini
- 100 ml wrzątku
Przygotowanie
Dwie łyżki masła orzechowego łączymy z miodem. Przekładamy masę na dno wysokich szklanek. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. W rondelku podgrzewamy 150 ml napoju sojowego, dodajemy do niego daktyle, łyżkę masła orzechowego oraz kawę INKA. Mieszamy, a następnie za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanek z masłem orzechowym. Spieniamy pozostałe 50 ml napoju sojowego. Układamy je na kawie i posypujemy orzeszkami Pini.