Kup online Facebook Instagram
Potrójnie orzechowa Inka

Składniki:

3 łyżki kawy INKA klasyczna

200 ml napoju sojowego od Inki

  • 3 łyżki masła orzechowego bio lub domowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 daktyle
  • garść posiekanych orzechów Pini
  • 100 ml wrzątku

Przygotowanie

Dwie łyżki masła orzechowego łączymy z miodem. Przekładamy masę na dno wysokich szklanek. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. W rondelku podgrzewamy 150 ml napoju sojowego, dodajemy do niego daktyle, łyżkę masła orzechowego oraz kawę INKA. Mieszamy, a następnie za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanek z masłem orzechowym. Spieniamy pozostałe 50 ml napoju sojowego. Układamy je na kawie i posypujemy orzeszkami Pini.