x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Łaciaty budyń jaglany

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

W rondelku podgrzewamy napój owsiany, dodajemy syrop daktylowy, wanilię i płatki jaglane. Gotujemy do momentu, aż płatki wchłoną cały płyn. Studzimy. Wystudzone płatki jaglane miksujemy w blenderze na gładką masę. Dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy karob oraz kawę INKA i dokładnie mieszamy. Budyń układamy warstwowo (raz ciemna warstwa, raz jasna). Na wierzch wykładamy konfiturę i ozdabiamy listkiem mięty.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się