x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Łaciaty budyń jaglany

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy INKA klasyczna
  • 70 g płatków jaglanych
  • 250 ml mleka migdałowego
  • 2 łyżki karobu
  • szczypta świeżej wanilii
  • 2 łyżeczki syropu daktylowego
  • 2 łyżki konfitury z żurawiny

Przygotowanie

W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy syrop daktylowy, wanilię i płatki jaglane. Gotujemy do momentu, aż płatki wchłoną cały płyn. Studzimy. Wystudzone płatki jaglane miksujemy w blenderze na gładką masę. Dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy karob oraz kawę INKA i dokładnie mieszamy.
Budyń układamy warstwowo (raz ciemna warstwa, raz jasna). Na wierzch wykładamy konfiturę i ozdabiamy listkiem mięty.

Na zimno Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się