Kup online Facebook Instagram
Łaciaty budyń jaglany

Składniki:

2 łyżeczki kawy INKA klasyczna

250 ml napoju owsianego od inki

  • 70 g płatków jaglanych
  • 2 łyżki karobu
  • szczypta świeżej wanilii
  • 2 łyżeczki syropu daktylowego
  • 2 łyżki konfitury z żurawiny

Przygotowanie

W rondelku podgrzewamy napój owsiany, dodajemy syrop daktylowy, wanilię i płatki jaglane. Gotujemy do momentu, aż płatki wchłoną cały płyn. Studzimy. Wystudzone płatki jaglane miksujemy w blenderze na gładką masę. Dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy karob oraz kawę INKA i dokładnie mieszamy. Budyń układamy warstwowo (raz ciemna warstwa, raz jasna). Na wierzch wykładamy konfiturę i ozdabiamy listkiem mięty.