x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Pan Marcepan

Składniki

  • Składniki na masę marcepanową:
  • - 100 g obranych migdałów
  • - 50 g cukru pudru
  • - 2 krople olejku migdałowego
  • Składniki na kawę marcepanową:
  • - 3 łyżeczki kawy INKA Błonnik
  • - 50 g marcepanu
  • - 100 ml mleka migdałowego
  • - kostka gorzkiej czekolady

Przygotowanie

W kielichu blendera miksujemy obrane migdały z olejkiem migdałowym do momentu, aż staną się klejące. Następnie masę wykładamy na blat i posypujemy cukrem pudrem. Ugniatamy, aż masa stanie się plastyczna.
W małym rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy do niego odpowiednią ilość marcepanu i kawę INKA. Następnie przelewamy do szklanek i posypujemy startą gorzką czekoladą.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się