Kup online Facebook Instagram
Walentinki cynamonowe

Składniki:

6 łyżeczek kawy Inka

  • 250 g mąki
  • 1 jajko
  • 100 g zimnego masła
  • 100 g cukru pudru
  • łyżeczka cynamonu
  • płaska łyżeczka proszku do pieczeni

Przygotowanie

Na stolnicy łączymy wszystkie składniki razem i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy w lodówce, na co najmniej pół godziny. Następnie rozwałkowujemy na cienką warstwę (ok. 3-4 mm) i za pomocą foremek wykrawamy ulubione kształty. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. do momentu, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru (10-15 min).

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się