x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka sezamowa

Składniki

  • 2 łyżki kawy Inka
  • 1 łyżka pasty tahini
  • laska świeżej wanilii
  • 1 łyżeczka stewii
  • 200 ml mleka roślinnego np. owsianego
  • 200 ml wody

Przygotowanie

W rondelku na małym ogniu podgrzewamy mleko. Dodajemy pastę tahini, ziarenka z laski wanilii, stewię. Mieszamy i podgrzewamy przez 3 minuty. Przelewamy do kubków i dodajemy zaparzoną kawę INKA. Opcjonalnie dekorujemy kawę spienionym mlekiem i ziarnami sezamu.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się