x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Waniliowo-lawendowa

Składniki

  • 2 łyżki ulubionej kawy Inka
  • 2 łyżki suszonej lawendy
  • szczypta świeżej wanilii
  • łyżeczka stewii
  • 100 ml wrzątku do zaparzenia lawendy
  • 200 ml wrzątku do przygotowania kawy

Przygotowanie

Przygotowujemy napar z lawendy. W specjalnym sitku (do parzenia herbaty) kładziemy lawendę i zalewamy ją wodą, aż będzie lekko przykryta. Zostawiamy na około 5 minut.
Zaparzamy kawę Inka ze szczyptą świeżej wanilii i stewią. Następnie łączymy ją z naparem z lawendy. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżek mleka roślinnego. Rozlewamy do dwóch filiżanek.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się