PRALINKI OD INKI
Składniki:
5 łyżeczek INKI klasycznej
20 łyżeczek INKI czekoladowej
- 160 g śliwek suszonych
- 13 płaskich łyżek płatków owsianych błyskawicznych
- 100 g czekolady gorzkiej
Przygotowanie
Śliwki zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut i odcedź. Płatki owsiane wsyp na patelnie i upraż do chrupkości. Uważaj, żeby nie przypalić. Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj INKĘ klasyczną i dokładnie wymieszaj. Śliwki i czekoladę przełóż do niedużego naczynia i zblenduj. Dodaj 6 łyżek płatków owsianych i zmiksuj ponownie. Powstałą masę wstaw do lodówki. Powinna zgęstnieć po około 20-30 minutach. Po tym czasie uformuj nieduże kuleczki. Pierwszą partię pralinek obtaczaj w wyspanej na talerzyk INCE czekoladowej, a drugą w pozostałych płatkach owsianych. Gotowe pralinki wstaw do lodówki, do czasu całkowitego zastygnięcia (około półtorej godziny).