x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

ORZECH W KARMELU

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 200 ml owsianego Inka
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • orzeszki arachidowe
  • sos karmelowy
  • opcjonalnie: 50 ml sojowego Inka do spienienia

Przygotowanie

W garnuszku podgrzej Owsiane razem z masłem orzechowym i kawą Inka do uzyskania jednolitej masy. Na dno szklanki wlej sos karmelowy, a następnie całość przelej do garnuszka. Możesz dodać spienione Sojowe. Udekoruj sosem w taki sposób, aby powstała kratka z karmelu. Możesz posypać posiekanymi i uprażonymi na suchej patelni orzeszkami arachidowymi.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się