x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Różana poezja

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki z błonnikiem
  • 300 ml mleka migdałowego
  • 2 łyżeczki suszonych płatków róży
  • 10 pistacji
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie

Pistacje rozdrobnić w moździerzu lub blenderze. Do małego garnka wlać mleko, wrzucić płatki róży i podgrzać. Następnie wrzucić pistacje. Cały czas mieszając, gotować około 2 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Po ugotowaniu wyciągnąć łyżeczką płatki. Następnie wsypać Inkę z błonnikiem i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać olej kokosowy, miód i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do filiżanek.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się