x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka ze spienionym mlekiem i czekoladą

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Inkę rozpuszczamy w 50 ml ciepłego (nie spienionego mleka). Czekoladę ścieramy. Startą z 4 kostek czekoladę dodajemy do 150 ml mleka, które następnie spieniamy. Podczas podgrzewania czekolada rozpuści się tworząc czekoladowe spienione mleko. Tak przygotowane mleko dodajemy wcześniej przygotowanej Inki. Resztą czekolady posypujemy całość.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się