x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka ze spienionym mlekiem i czekoladą

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 5 kostek gorzkiej czekolady
  • 200 ml zimnego mleka

Przygotowanie

Inkę rozpuszczamy w 50 ml ciepłego (nie spienionego mleka). Czekoladę ścieramy. Startą z 4 kostek czekoladę dodajemy do 150 ml mleka, które następnie spieniamy. Podczas podgrzewania czekolada rozpuści się tworząc czekoladowe spienione mleko. Tak przygotowane mleko dodajemy wcześniej przygotowanej Inki. Resztą czekolady posypujemy całość.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się