Kup online Facebook Instagram
Puchata śnieżinka

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

  • 1 duże jajko
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • szczypta cynamonu
  • pół laski wanilii
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 1 kora cynamonu
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych

Przygotowanie

Mleko przelewamy do rondelka i wrzucamy do niego wyskrobany środek z laski wanilii oraz Inkę, anyż, szczyptę cynamonu, ksylitol, wiórki kokosowe i korę cynamonu. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wyjmujemy korę cynamonu.
Jajko ubijamy mikserem na jasną i puszystą masę. Następnie nie przestając miksować powolutku dodajemy po pół łyżeczki zaparzonej w rondelku Inki z dodatkami. Należy uważać, żeby masa jajeczna się nie ścięła. Gdy już całkowicie połączymy składniki należy ponownie podgrzać całość (cały czas mieszając). Na koniec przelewamy gotowy napój do szklanki. Będzie puszysty i gęsty.