Czekoladowa landrinka
Składniki:
3 łyżeczki Inki czekoladowej
- 300 ml napoju kokosowego
- świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 ziarna kardamonu
- 2 łyżeczki rodzynek
- Do dekoracji:
- spieniony napój kokosowy
- 2 połówki pomarańczy do dekoracji
- 2 laski cynamonu do dekoracji
Przygotowanie
Napój kokosowy wlewamy do małego garnka i zagotowujemy, jednak nie doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy Inkę czekoladową i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cynamon, kardamon oraz rodzynki. Odstawiamy na około 8 minut. Wyławiamy ziarna kardamonu i wlewamy sok z pomarańczy. Całość blendujemy i przelewamy do filiżanek. Na wierzch kładziemy spieniony napój kokosowy, połówki pomarańczy oraz wkładamy laskę cynamonu.