x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Czekoladowa landrinka

Drukuj ten przepis
Poznaj inne przepisy

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki czekoladowej
  • 300 ml mleka kokosowego
  • świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 ziarna kardamonu
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • Do dekoracji:
  • spienione mleko
  • 2 połówki pomarańczy do dekoracji
  • 2 laski cynamonu do dekoracji

Przygotowanie

Mleko wlewamy do małego garnka i zagotowujemy, jednak nie doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy Inkę czekoladową i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cynamon, kardamon oraz rodzynki. Odstawiamy na około 8 minut. Wyławiamy ziarna kardamonu i wlewamy sok z pomarańczy. Całość blendujemy i przelewamy do filiżanek. Na wierzch kładziemy spienione mleko, połówki pomarańczy oraz wkładamy laskę cynamonu.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się