Kup online Facebook Instagram
Czekoladowa landrinka

Składniki:

3 łyżeczki Inki czekoladowej

  • 300 ml napoju kokosowego
  • świeżo wyciśnięty sok z 1 pomarańczy
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 ziarna kardamonu
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • Do dekoracji:
  • spieniony napój kokosowy
  • 2 połówki pomarańczy do dekoracji
  • 2 laski cynamonu do dekoracji

Przygotowanie

Napój kokosowy wlewamy do małego garnka i zagotowujemy, jednak nie doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy Inkę czekoladową i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cynamon, kardamon oraz rodzynki. Odstawiamy na około 8 minut. Wyławiamy ziarna kardamonu i wlewamy sok z pomarańczy. Całość blendujemy i przelewamy do filiżanek. Na wierzch kładziemy spieniony napój kokosowy, połówki pomarańczy oraz wkładamy laskę cynamonu.