x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Szczypta mięty

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy Inka
  • 4 łyżeczki karobu
  • 10 listków mięty
  • 200 ml mleka migdałowego

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy mleko migdałowe, dodajemy karob oraz Inkę. Podgrzewamy mieszając (nie doprowadzając do wrzenia). Po ostudzeniu dodajemy listki mięty i mieszamy przez około 1 minutę, a następnie odcedzamy listki mięty.
*Mleko z Inką i karobem można spienić aby uzyskać konsystencję cappuccino.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się