x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka w gruszkach

Składniki

  • 4 łyżeczki kawy Inka
  • 1 gruszka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 0,5 łyżeczki masła
  • 150 ml mleka z orzecha laskowego
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

Na patelni rozpuść masło, następnie wrzuć pokrojoną w kostkę obraną gruszkę, miód i podgrzewaj tak długo, aż miód oblepi gruszkę. Dodaj cynamon i zmiksuj ostrożnie. Podgrzej mleko orzechowe, dodaj Inkę i wymieszaj. Konfiturę wyłóż na dno kubka i dodaj zmieszaną Inkę z mlekiem. Smacznego!

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się