x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka w gruszkach

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 4 łyżeczki kawy Inka
  • 1 gruszka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 0,5 łyżeczki masła
  • 150 ml napoju z orzecha laskowego
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

Na patelni rozpuszczamy masło, następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę obraną gruszkę i miód. Podgrzewamy tak długo, aż miód oblepi gruszkę. Dodajemy cynamon i ostrożnie miksujemy. Podgrzewamy napój orzechowy, dodajemy Inkę i mieszamy. Konfiturę wykładamy na dno kubka, a następnie dodajemy, połączoną z napojem, kawę. Smacznego!

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się