Kup online Facebook Instagram
Wisienka z Inką

Składniki:

6 łyżeczek Inki klasycznej

500 ml napoju owsianego od Inki

  • 200 g wiśni (pozbawionych pestek)
  • 120 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 6 łyżeczek płatków jęczmiennych
  • 3 łyżeczki syropu z agawy

Przygotowanie

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji producenta. Następnie odcedzamy i studzimy. Napój owsiany gotujemy i wsypujemy do niego Inkę. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do ostudzenia.
Do misy blendera dodajemy kolejno: Inkę zaparzoną w napoju owsianym, kaszę jaglaną, wiśnie, płatki jęczmienne oraz syrop z agawy. Całość dokładnie blendujemy. Przelewamy do szklanek i podajemy jako pełnowartościowy koktajl śniadaniowy.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się