x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Wisienka z Inką

Składniki

  • 6 łyżeczek Inki klasycznej
  • 500 ml mleka migdałowego
  • 200 g wiśni (pozbawionych pestek)
  • 120 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 6 łyżeczek płatków jęczmiennych
  • 3 łyżeczki syropu z agawy

Przygotowanie

Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji producenta. Następnie odcedzić i ostudzić. Mleko migdałowe zagotować i wsypać do niego Inkę. Wymieszać dokładnie i odstawić do ostudzenia.
Do misy blendera dodawać kolejno: Inkę zaparzoną w mleku migdałowym, kaszę jaglaną, wiśnie, płatki jęczmienne oraz syrop z agawy. Całość dokładnie zblendować. Przelać do szklanek i podawać jako pełnowartościowy koktajl śniadaniowy.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się