Kup online Facebook Instagram
Zupa krem

Składniki:

  • 200 ml Owsianego lub Migdałowego od Inki
  • 1/2 dyni hokkaido
  • 2 marchewki
  • 2 bataty
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 łyżki oleju/oliwy
  • 1 szklanka wody
  • Sól do smaku
  • Do podania: pestki dyni, tymianek, grzanki

Przygotowanie

Bataty i marchewkę obierz, a następnie pokrój w plastry. Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego przełóż pokrojoną dynię, bataty oraz marchewkę. Przełóż również pokrojoną cebulę oraz obrany czosnek. Całość posyp tymiankiem, solą oraz polej olejem. Piecz przez ok. 30 minut w 220 stopniach, co jakiś czas przewracając warzywa. Upieczone warzywa zblenduj z wodą i przełóż do garnka. Wlej Owsiane lub Migdałowe od Inki. Gotuj przez 5 minut. Zupę możesz podać z pestkami dyni, grzankami oraz tymiankiem.