x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

BUDYŃ JAGLANY NA RYŻOWYM

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 2 szklanki napoju ryżowego od Inki
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2-1 szklanki napoju kokosowego
  • 1 mały banan (lub 2-3 łyżeczki miodu lub syropu z agawy)
  • ziarenka z 1 laski wanilii

Przygotowanie

Porcję kaszy przełóż na sito, opłucz i dwa razy przelej wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Przełóż kaszę do garnka, zalej ją Ryżowym, dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem do wchłonięcia płynu. Ugotowaną kaszę zblenduj na gładko razem z bananem, wanilią i ½ szklanki mleka kokosowego. Jeśli budyń jest za gęsty, dodaj więcej mleka kokosowego lub wody, według preferencji. Gotowy budyń rozlej do miseczek i serwuj z sosem żurawinowym.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka Z napojem roślinnym
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się