Kup online Facebook Instagram
Dyniowa rozkosz

Składniki:

  • 1-2 szklanki Migdałowego od Inki
  • 1 szklanka puree z upieczonej dyni (najlepiej hokkaido)
  • sok z 1 pomarańczy
  • mały kawałek świeżego imbiru (obrany i starty na drobnej tarce)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 banana
  • 1-2 łyżeczki syropu klonowego
  • ew. sok z cytryny

Przygotowanie

Zanim zabierzemy się do przygotowania smoothie, potrzebujemy dyniowego puree. W tym celu dynię myjemy, kroimy na pół, smarujemy lekko olejem, kładziemy rozcięciem do dołu na blaszkę i pieczemy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 200'C . Studzimy, usuwamy pestki i skórkę, a miąższ blendujemy. Puree świetnie sprawdza się do zup, ciast, naleśników i szejków. Kiedy mamy już wszystkie składniki, miksujemy je na gładki krem, regulując konsystencję ilością napoju migdałowego. Jeśli smak będzie za mdły dodajemy soku z cytryny.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się