Fitinki
Składniki:
2 łyżeczki Inki klasycznej
- 100 g masła
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 szklanki płatków owsianych
- 50 g kokosu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
- szczypta soli
Przygotowanie
Masło wymieszać z miodem i ksylitolem. Dodać jajko oraz sól i zmiksować całość. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z Inką, sodą oczyszczoną, kokosem, płatkami owsianymi oraz proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystko dokładnie łyżką i formować ręcznie kulki, które następnie należy spłaszczyć ręką. Gotowe ciasteczka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.