x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Fitinki

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 100 g masła
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 50 g kokosu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody
  • szczypta soli

Przygotowanie

Masło wymieszać z miodem i ksylitolem. Dodać jajko oraz sól i zmiksować całość. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z Inką, sodą oczyszczoną, kokosem, płatkami owsianymi oraz proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystko dokładnie łyżką i formować ręcznie kulki, które następnie należy spłaszczyć ręką. Gotowe ciasteczka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się