x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Orzechowa niespodzianka

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 500 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 3 łyżeczki masy marcepanowej
  • szczypta cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • spienione mleko

Przygotowanie

Mleko zagotowujemy i zalewamy nim Inkę. Mieszamy. Orzechy, migdały oraz masę marcepanową wrzucamy do blendera. Zalewamy całość zaparzoną Inką, dodajemy cynamon i gałkę muszkatołową. Blendujemy. Przelewamy do szklanek i dekorujemy spienionym mlekiem migdałowym.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się