x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka jabłko gruszka

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 6 łyżeczek Inki
  • 700 ml wody
  • 3 twarde słodko-kwaśne jabłka
  • 2 gruszki
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 5 łyżeczek miodu

Przygotowanie

Jabłka i gruszki (bez gniazd nasiennych) obieramy i kroimy na małe części. Wkładamy do garnka, zagotowujemy. Dodajemy miód i cynamon. Gotujemy, dopóki owoce nie zrobią się miękkie. Tak przygotowanym gorącym wywarem zalewamy Inkę i dobrze mieszamy. Przed podaniem oddzielamy owoce od napoju.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się