x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka agrestowa

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

Przygotowanie

Agrest kroimy na pół, jabłko bez gniazda nasiennego w kostkę. Owoce wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy syrop z agawy i wstawiamy na źródło ciepła. Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 15 min od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy sok z limonki. Po 15 min ściągamy ze źródła ciepła i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 15 min. Po tym czasie przelewamy przez sito aby oddzielić owoce od naparu. Tak przygotowanym jeszcze ciepłym naparem zalewamy Inkę.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się