x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka agrestowa

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • agrest 200 g
  • 1 jabłko
  • woda 800 ml
  • 40 ml syropu z agawy
  • sok z 1/2 limonki

Przygotowanie

Agrest kroimy na pół, jabłko bez gniazda nasiennego w kostkę. Owoce wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy syrop z agawy i wstawiamy na źródło ciepła. Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 15 min od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy sok z limonki. Po 15 min ściągamy ze źródła ciepła i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 15 min. Po tym czasie przelewamy przez sito aby oddzielić owoce od naparu. Tak przygotowanym jeszcze ciepłym naparem zalewamy Inkę.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się