Piknikowa pychotka
Składniki:
6 łyżeczek Inki klasycznej
- 200 gramów masła
- 200 gramów gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 80 g cukru trzcinowego
- 140 g mąki
- Kilka truskawek
- 100 g czekolady mlecznej
- Szczypta soli
Przygotowanie
Masło rozpuścić w rondelku. Dodać 200 gramów czekolady, połamanej na kawałeczki oraz Inkę. Cały czas mieszając rozpuścić czekoladę i Inkę. W misce zmiksować cukier z jajkami. Dodać rozpuszczoną czekoladę z Inką oraz szczyptę soli. Wymieszać na gładka masę, dodać mąkę i zmiksować. Przelać do formy (np. 21 x 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek i posypać startą na tarce czekolada mleczną.
Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 35 minut. Po upieczeniu ostudzić.