Kup online Facebook Instagram
Piknikowa pychotka

Składniki:

6 łyżeczek Inki klasycznej

  • 200 gramów masła
  • 200 gramów gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 140 g mąki
  • Kilka truskawek
  • 100 g czekolady mlecznej
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Masło rozpuścić w rondelku. Dodać 200 gramów czekolady, połamanej na kawałeczki oraz Inkę. Cały czas mieszając rozpuścić czekoladę i Inkę. W misce zmiksować cukier z jajkami. Dodać rozpuszczoną czekoladę z Inką oraz szczyptę soli. Wymieszać na gładka masę, dodać mąkę i zmiksować. Przelać do formy (np. 21 x 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek i posypać startą na tarce czekolada mleczną.
Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 35 minut. Po upieczeniu ostudzić.