x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka dyniowa

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 2 łyżeczki puree z dyni (bez słonych przypraw)
  • 250 ml mleka lub napoju roślinnego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżeczka miodu
  • można dodać odrobinę wanilii

Przygotowanie

Wszystkie składniki i połowę mleka lub napoju roślinnego umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, mieszając. Uważajmy, aby nie zagotować płynu. Pozostałe mleko lub napój spieniamy i łączymy z całością. Przed podaniem posypujemy cynamonem.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się