x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka korzenna

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki klasycznej
  • 4 łyżeczki karobu
  • 4 goździki
  • 3 ziarna kardamonu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 300 ml mleka owsianego
  • gwiazdka anyżu

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy 150 ml mleka owsianego, karob oraz przyprawy. Podgrzewamy całość przez ok. 15 minut dokładnie mieszając. Dodajemy do tak przygotowanego mleka Inkę i przecedzamy przez sitko. Resztę mleka spieniamy, a następnie łączymy wszystko w kubku (najpierw korzenne, potem spienione). Posypujemy powierzchnię szczyptą karobu lub cynamonu.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się