Kup online Facebook Instagram
Inka z miodem

Składniki:

3 łyżeczki Inki klasycznej

  • 2 łyżeczki miodu
  • skórka z ¼ pomarańczy
  • skórka z ¼ limonki lub cytryny
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 250 ml wody
  • spienione mleko do dekoracji

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i podgrzewamy przez cały czas mieszając. Pamiętajmy, aby całość się nie zagotowała. Przelewamy do kubka przez sitko – tak, aby oddzielić napój od skórek. Dekorujemy spienionym mlekiem oraz startą skórką z pomarańczy.

W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się