x

A JAKIEJ INKI TY SIĘ NAPIJESZ?

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Z napojem roślinnym
Bez napoju roślinnego
Video

Inka z miodem

Drukuj
Udostępnij
Więcej przepisów

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 2 łyżeczki miodu
  • skórka z ¼ pomarańczy
  • skórka z ¼ limonki lub cytryny
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 250 ml wody
  • spienione mleko do dekoracji

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i podgrzewamy przez cały czas mieszając. Pamiętajmy, aby całość się nie zagotowała. Przelewamy do kubka przez sitko – tak, aby oddzielić napój od skórek.
Dekorujemy spienionym mlekiem oraz startą skórką z pomarańczy.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem Bez napoju roślinnego
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się