x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka na mleku owsianym

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 5 kostek czekolady
  • skórka z połowy cytryny
  • 250 ml mleka owsianego

Przygotowanie

Podgrzewamy 100 ml mleka owsianego razem z Inką i czekoladą. Podgrzewamy do czasu, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy kilka minut. Przelewamy całość przez sitko do kubka. Spieniamy pozostałe mleko, a następnie dolewamy je do uprzednio przygotowanej bazy. Całość dekorujemy tartą czekoladą.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się