x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka z kruszoną chałwą

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 200 ml napoju sojowego
  • 20 g chałwy
  • 2 łyżeczki konfitury wiśniowej lub z czarnej porzeczki
  • spieniony napój sojowy

Przygotowanie

Na dno kubka wkładamy konfiturę (z jak najmniejszą ilością owoców). Do małego rondelka wlewamy napój sojowy oraz dodajemy do niego pokruszoną chałwę. Podgrzewamy do momentu, aż chałwa się rozpuści. Dodajemy Inkę i dobrze mieszamy, nie zagotowujemy. Wlewamy całość do kubka i dekorujemy spienionym napojem sojowym.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się