x

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video
Poznaj inne przepisy

Inka z kruszoną chałwą

Składniki

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 200 ml mleka ryżowego lub owsianego
  • 20 g chałwy
  • 2 łyżeczki konfitury wiśniowej lub z czarnej porzeczki
  • spienione mleko

Przygotowanie

Na dno kubka wkładamy konfiturę (z jak najmniejszą ilością owoców). Do małego rondelka wlewamy mleko oraz dodajemy do niego pokruszoną chałwę. Podgrzewamy do momentu, aż chałwa się rozpuści wtedy dodajemy Inkę i dobrze mieszamy,nie zagotowujemy. Wlewamy całość do kubka i dekorujemy spienionym mlekiem.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się