x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka na trawienie

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 10 łyżeczek Inki
  • 100 g suszonych śliwek
  • 700 ml wody
  • kawałek kory cynamonu
  • kilka goździków
  • gwiazdka anyżu
  • łyżka miodu
  • 3 plasterki cytryny ze skórką
  • 3 plasterki pomarańczy ze skórką

Przygotowanie

Śliwki wrzucamy do garnka, dodajemy wodę i zostawiamy na noc (przed namoczeniem warto przepłukać je gorącą wodą). Dodajemy przyprawy oraz miód i gotujemy 5-7 minut w otwartym naczyniu. Pod koniec gotowania dodajemy plasterki cytrusów, które nadadzą całości aromatu. Dodajemy Inkę i dobrze mieszamy. Tak przygotowany napój pozostawiamy do przestudzenia po czym usuwamy cytrusy, korę, anyż i goździki.

Na zimno Trudniejsze Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się