x

Znajdź swój ulubiony przepis!

Na gorąco
Na zimno
Bardzo łatwe
Trudniejsze
Z mlekiem
Bez mleka
Video

Inka ziołowa

Drukuj
Poznaj inne
Udostępnij

Składniki

  • 2 łyżeczki Inki klasycznej
  • 15 gramów suszonej lub świeżej pokrzywy
  • 200 ml wody
  • 10 ml syropu z kwiatów czarnego bzu
  • kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie

Do french pressa (urządzenie do parzenia herbaty) wkładamy pokrzywę i zalewamy gorącą wodą, odstawiamy pod przykryciem na 8-10 min. Po tym czasie oddzielamy liście od naparu i zalewamy nim inkę. Dodajemy syrop z kwiatów czarnego bzu i dokładnie mieszamy. Serwujemy z listkami świeżej mięty.

Na gorąco Bardzo łatwe Bez mleka
W celu ułatwienia korzystania z serwisu, strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies, korzystając z opcji swojej przeglądarki internetowej. Kliknij zgadzam się, aby informacja ta nie pojawiała się ponownie.

Zgadzam się