Kup online Facebook Instagram
Inka żurawinowa

Składniki:

2 łyżeczki Inki klasycznej

400 ml napoju ryżowego od Inki

  • 50 g świeżej żurawiny
  • 6 łyżeczek ksylitolu
  • 70 ml wody
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 płaskie łyżeczki Inki

Przygotowanie

Umyj żurawinę, posiekaj lub poszatkuj w blenderze i wsyp do rondelka razem z cukrem, wodą i szczyptą soli. Zagotuj. Mieszaj dopóki cukier się nie rozpuści. Gotuj na średnim ogniu, aż trochę zgęstnieje (około 10 minut). Dodaj cytrynę. Do rondelka z żurawiną wlej napój ryżowy, podgrzej i dokładnie wymieszaj. Wsyp 2 płaskie łyżeczki inki i znów wymieszaj. Napełnij kawą 2 kubki.